Castelli wintertest

Castelli wintertest

Op de valreep van 2020 reden we de Festive500! Een behoorlijke uitdaging die menig Strava-rijder afschrikt. De missie is om tussen 24 en 31 december 500 kilometer af te leggen. Dit jaar mocht dat, voor het eerst, ook binnen op je indoortrainer. Maar waarom zou je dat doen als je een kast vol hebt met geweldige kleding voor buiten?

Wij gingen naar buiten om de kerstkilo’s weg te trainen en een aantal van onze favoriete producten eens echt goed te testen. In deze blog lees je precies welke producten wij voor je testten en wat onze bevindingen waren.

Castelli Pro Issue Sleeveless - ondershirt

Met koude en winterse weersomstandigheden zijn laagjes het recept om warm te blijven. Het Castelli Pro Issue sleeveless shirt is niet alleen ideaal als ondershirt in de zomer. Ook in de winter is dit shirt een warme aanvulling. Het is superdun en kan daarom perfect gedragen worden als extra laagje onder je overige kleding.

https://www.meulenkamptweewielers.nl/castelli-ca-pro-issue-sleeveless-790

Castelli Flanders Warm – Ondershirt

Met alleen een zomers ondershirt ga je geen 500 km in december fietsen. Als echte warmhouder hadden we dit heerlijke warme winterse shirt. Dit ondershirt is ontworpen voor zware weersomstandigheden. De hoogpolige fleecestof aan de binnenkant zorgt ervoor dat de warmte van je lichaam niet ontsnapt.

https://www.meulenkamptweewielers.nl/castelli-ca-flanders-warm-ls-gey-ca-657

Castelli Tutto Nano – Jas

Wat een geweldige jas! Castelli zegt zelf dat deze jas geschikt is voor temperaturen tussen de 10 en 15 graden. Met de juiste onderkleding zit daar nog veel rek in. Tijdens onze test was het rond de 5 graden en voelde de jas heerlijk aangenaam. De pasvorm is perfect dankzij de Nano Flex 3G-stof en heeft daardoor ook een waterafstotende werking. De maatvoering van onze Italianen is wel bijzonder. Let er bij aanschaf daarom op dat kleding van Castelli klein valt.

https://www.meulenkamptweewielers.nl/castelli-ca-tutto-nano-ros-jersey-fiery-red-640

Castelli Entrata Bibtight

Om helemaal in stijl te blijven hebben we ook de Castelli Entrata broek getest. Deze broek is niet extreem dik maar daardoor wel zeer comfortabel. De Kiss-zeem vergroot het draaggemak nog meer. Ondanks dat hij niet heel dik is hebben we geen moment last gehad van koude benen. Met name bovenbenen willen nog wel eens koud worden tijdens lange tochten maar ook daar hadden we dankzij de zachte fleece stof aan de binnenkant geen moment last van.

https://www.meulenkamptweewielers.nl/castelli-ca-entrata-bibtight-black-642 

Overige accessoires


Naast alle heerlijke warme kleding van Castelli hebben nog een heel arsenaal aan accessoires gebruikt. Om ons verder warm te houden gebruikten we: