Nieuws

Pinksterfeesten Bornerbroek

Pinksterfeesten Bornerbroek

Vrijdag 26 mei tot 16.30 geopend!

In verband met het Bedrijvenuurtje op de Pinksterfeesten zijn we deze dag geopend tot 16.30.

Zaterdag 27 mei staan wij vanaf 8.00 weer voor je klaar.

 

Team Meulenkamp Tweewielers

Lees meer »
Aangepaste openingstijden april / mei 2023

Aangepaste openingstijden

De volgende feestdagen in april en mei fietsen we er zelf even tussenuit:

Lees meer »
Alles over de accu en actieradius van een E-bike

Alles over de accu en actieradius van een E-bike

De populariteit van e-bikes is de afgelopen jaren enorm toegenomen, mede dankzij de verbeterde accu-technologie en de groeiende interesse in duurzame mobiliteit. De accu is het hart van een e-bike, aangezien het de energie levert om de elektromotor aan te drijven. Een van de belangrijkste factoren die de prestaties van een e-bike bepalen, is dan ook de actieradius van de accu.

De actieradius van een e-bike is de afstand die afgelegd kan worden op een volledig opgeladen accu. Deze afstand hangt af van verschillende factoren, zoals de capaciteit van de accu, het gewicht van de fiets en de berijder, de mate van ondersteuning die wordt gebruikt, de snelheid en het terrein waarop wordt gereden.

De capaciteit van de accu wordt uitgedrukt in wattuur (Wh). Hoe hoger het aantal watturen, hoe groter de actieradius. Een gemiddelde e-bike heeft een accucapaciteit tussen de 300Wh en 600Wh. Voor dagelijks gebruik is een accu van 400Wh tot 500Wh voldoende, maar als je lange afstanden

Lees meer »
Welke helm past jou het beste?

Welke helm past jou het beste?

Een helm dragen op de racefiets of MTB is tegenwoordig gelukkig heel vanzelfsprekend. Uit ervaring kunnen we je vertellen dat een helm, goedkoop of duur, letsel aan je hoofd drastisch verminderd bij valpartijen. Om te voorkomen dat jij kopzorgen krijgt bij het uitzoeken van de juiste helm geven we je hier vast wat informatie over onze helmen.
Lees meer »
Met Castelli Flanders Warm de winter in

Met Castelli Flanders Warm de winter in

Het grootste nadeel van fietsen in de winter vind ik de kou. Helemaal nu iedere niesbui als verdacht wordt gezien ben ik extra voorzichtig met koude en natte weersomstandigheden. Om toch genoeg uren op de fiets te kunnen maken ging ik op zoek naar het ideale ondershirt voor de koude dagen.

Ik heb de Castelli Flanders Warm getest. Een extra dik ondershirt voor de koude maanden. De Flanders Warm is verkrijgbaar in een variant met col en een zonder. Aangezien ik altijd al met een buf fiets heb ik gekozen voor de variant zonder col. Wat meteen opvalt is dat het shirt aan de achterkant extra lang is. Hierdoor voorkom je kou op je onderrug als je voorovergebogen op je fiets zit. Het materiaal van het shirt is ook anders dan ik gewend ben. Het voelt een stuk dikke en zachter.

Testen in Hellendoorn

Om het shirt optimaal te testen ben ik richting het MTB-parcours van Hellendoorn gegaan. Voor wie het niet kent; een technisch en lastig parcours. Zeker

Lees meer »
Covid-19 Maatregelen

Covid-19 Maatregelen

Helaas hebben ook wij te maken met de nieuwe Covid-19 maatregelen.

Om jou, ondanks de beperkingen, toch goed te helpen vragen wij jouw aandacht voor het volgende.

  • Gebruik onze hoofdingang, de deur van de werkplaats is afgesloten
  • Bij de hoofingang staat desinfectiemiddel om je handen te ontsmetten
  • Geef elkaar de ruimte
  • Raak zo min mogelijk objecten aan.
  • Wij stellen het op prijs als u een mondkapje draagt

Alvast vriendelijk bedankt voor je medewerking en graag tot ziens in onze winkel.

Lees meer »
De Stevens E-11

De Stevens E-11

E-bike zijn BOOMING! Nu nog meer dan ooit. Daarom zijn we extra enthousiast dat we een nieuwe fiets aan onze collectie hebben toegevoegd.

Lees meer »
Set aanbieding

Set aanbieding

Speciaal voor iedereen die nog niet fietst hebben wij een mooie aanbieding samengesteld met onze leveranciers.  Deze set is speciaal samengesteld voor de beginnende fietser en extra aantrekkelijk geprijsd.
Lees meer »
Fietsen in coronatijd

Fietsen in coronatijd

Kun je nog fietsen in coronatijd? Jazeker. Toertochten, wedstrijden en andere wielren- en mountainbike-evenementen zijn allemaal afgelast. Maar waar voetballers gedwongen worden tegen een muurtje aan te schoppen en sportschool-gangers gewichtheffen met emmertjes water, hebben wielrenners en mountainbikers het geluk nog buiten te kunnen fietsen.
Lees meer »
Maatregelen ivm het Corona virus

Maatregelen ivm het Corona virus

Net als iedereen hebben wij ons ook moeten aanpassen aan een situatie waarin al het normale niet meer gewoon is. We zijn nog wel gewoon open en doen ons uiterste best de service te leveren die je van ons gewend bent. Om gezondheidsrisico’s te vermijden hebben we een aantal maatregelen getroffen.
Lees meer »