Cube Nuroad EX en FE

Gravelbikes zijn momenteel zeer populair, en steeds meer mensen ontdekken de avontuurlijke mogelijkheden die ze bieden voor offroad-ritten. Met deze veelzijdige fietsen kun je letterlijk alle kanten op: je kunt snelheid maken op verharde wegen en strakke gravelroutes, maar je kunt ook technisch uitdagendere paden verkennen.

Cube Nuroad EX en FE

Vaak beginnen mensen hun wielersportavontuur met de aankoop van een racefiets of mountainbike en beslissen ze later om ook een gravelbike aan te schaffen. Het is dan prettig als je deze specifieke tak van de wielersport kunt uitproberen met een kwalitatief hoogwaardige, maar toch betaalbare fiets. De Cube Nuroad is een uitstekend voorbeeld van zo'n ideale instap gravelbike. We kunnen je alvast vertellen dat gravellen verslavend is, dus je kunt maar beter voorbereid zijn!

Laten we beginnen met het frame - wat een prachtige fiets is dit! Met zijn strakke caramel / black frame en 45 mm skinwall gravelbanden van WTB straalt de fiets pure luxe uit. Dit is zonder twijfel een gravelbike waarmee je gezien mag worden. Naast deze variant hebben we ook de Flashstone / Orange Cube Nuroad en de zilvergrijze Nuroad FE in ons assortiment. Het duurzame aluminium frame geeft je de geruststelling dat deze fiets tegen een stootje kan, terwijl de carbon voorvork gewicht bespaart.

Bij het opstappen op de fiets merk je meteen de ontspannen geometrie. Met je handen bovenop het stuur kun je urenlang comfortabel fietsen. Als je je handen naar beneden in de beugels plaatst, neemt de fiets een sportievere houding aan. Het is dus geen toeval dat de Nuroad Race haar naam eer aandoet!
Wat ons echt enthousiast maakt, is de maximale bandenruimte van 45 mm. Hiermee kun je ook in wat ruiger terrein lekker uit de voeten!

 

Cube Nuroad FE

De Cube Nuroad FE (FE staat voor Fully Equipped)

Speciale FE-uitvoering 
Het frame van de Nuroad FE is voorzien van meerdere bevestigingspunten voor bagagedragers, fietsverlichting en spatborden. Het is duidelijk dat deze fiets uitstekend geschikt is als een sportieve woon-werkverkeerfiets of voor bikepacking. Deze variant van de gravelbike is identiek aan het basismodel, maar wordt geleverd met reeds gemonteerde spatborden, een standaard, voor- en achterlicht, en een bagagedrager.

 

De Cube Nuroad onderweg
De Nuroad presteert goed op zowel zandpaden als asfalt. Het frame heeft veel weg van een endurance racefiets, en je kunt je voorstellen dat je met een extra set racewielen deze fiets heel veelzijdig kunt maken. Zo heb je eigenlijk twee fietsen in één, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over ruimtegebrek in huis of de garage.

Dankzij de WTB Riddler banden, die lekker veelzijdig zijn, kun je op verschillende terreinen goed uit de voeten. De noppen op de banden zorgen voor grip in bochten op onverharde wegen, maar als je de banden iets harder oppompt, kun je net zo goed over glad asfalt of lichte gravelstroken rijden. Deze fiets is getest in het typisch vlakke landschap van Nederland. Tijdens korte klimmetjes over bruggetjes en bij het wisselen van snelheden zul je merken dat het schakelen snel en soepel verloopt.

Het is lastig om negatieve punten over deze fiets te vinden. Het merk Cube staat bekend om het leveren van fietsen met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, en dat geldt ook voor deze fiets. Dit is een geweldige instap gravelbike met een snelle, comfortabele geometrie, ruimte voor brede 45 mm banden, een soepele GRX groepset, een breed versnellingsbereik en een fraai ontwerp. Nieuwsgierig geworden en wil je ze in het echt bewonderen? Kom dan naar onze showroom, waar je de fiets op de eerste verdieping uitgebreid kunt bekijken.