Het Bosch Smart Systeem: Alles wat je moet weten

In de wereld van elektrische fietsen is Bosch een bekende naam, bekend om zijn innovatieve technologieën en betrouwbare systemen. Een van hun meest geavanceerde innovaties is het Bosch Smart Systeem. In deze blog duiken we dieper in op wat dit systeem inhoudt, hoe je het herkent, hoe het werkt, en welke voordelen het biedt ten opzichte van eerdere generaties.

 

Wat is een Bosch Smart Systeem?

Het Bosch Smart Systeem is een geavanceerd, geïntegreerd systeem dat elektrische fietsen (eBikes) verbindt met een reeks slimme technologieën. Dit systeem omvat motoren, accu’s, displays en een mobiele app die allemaal naadloos samenwerken om de rijervaring te verbeteren. Met het Bosch Smart Systeem kunnen fietsers profiteren van functies zoals routeplanning, navigatie, prestatie-analyse en zelfs beveiligingsopties.

 

Hoe herken je een Bosch Smart Systeem?

Je kunt een Bosch Smart Systeem herkennen aan een aantal kenmerkende eigenschappen:

  • Moderne en Geïntegreerde Componenten: Het systeem bevat de nieuwste motoren, accu's en displays zoals de Kiox 300 en het LED Remote, die speciaal zijn ontworpen voor naadloze integratie. 
  • Connectiviteit: e-bikes met een Bosch Smart Systeem zijn vaak uitgerust met Bluetooth en andere draadloze technologieën om verbinding te maken met de eBike Flow-app.
  • Intuïtieve Bediening: Een gebruiksvriendelijke interface op de displays en intuïtieve bedieningselementen voor een betere rijervaring.

Als de eBike een van deze componenten heeft, is het een eBike met het Smart Systeem.

 

Hoe werkt het Bosch Smart Systeem?

Het Bosch Smart Systeem werkt door verschillende hardware- en softwarecomponenten naadloos met elkaar te laten communiceren. Hier is een overzicht van hoe het systeem functioneert:

Motor: De motor zorgt voor de aandrijving en biedt trapondersteuning op basis van verschillende sensoren die de snelheid, cadans en kracht van de rijder meten.

Accu: De accu levert de energie die nodig is voor de motor en andere elektronische componenten. Bosch biedt verschillende accutypes met variërende capaciteiten om aan de behoeften van verschillende fietsers te voldoen.

Display: Het display toont belangrijke informatie zoals snelheid, accustatus, bereik en biedt toegang tot diverse instellingen en functies.

eBike Flow App: Deze app verbindt je smartphone met de fiets, waardoor je toegang krijgt tot functies zoals routeplanning, navigatie, ritstatistieken en zelfs firmware-updates.

 

Wat is het verschil tussen het Smart Systeem en de vorige generatie?

Het belangrijkste verschil tussen het Bosch Smart Systeem en de vorige generatie is de mate van connectiviteit en integratie. Waar de vorige generaties voornamelijk gericht waren op de basisfunctionaliteiten van eBikes, biedt het Smart Systeem uitgebreide slimme functies en verbeterde connectiviteit. Dit omvat onder andere:

Real-time data en updates via de eBike Flow app.

Betere energie-efficiëntie dankzij geoptimaliseerde motoren en accu’s.

Meer geavanceerde displays met uitgebreide functionaliteiten.

Verbeterde beveiligingsopties zoals GPS-tracking en diefstalbeveiliging.

 

Wat is het verschil tussen BES2 en BES3?

BES2 (Bosch eBike System 2) en BES3 (Bosch eBike System 3) zijn verschillende generaties van het Bosch eBike systeem. De belangrijkste verschillen zijn:

  • BES2 is de vorige generatie die basis eBike-functies biedt zonder de uitgebreide connectiviteitsopties.
  • BES3 (Bosch Smart Systeem) is de nieuwste generatie met verbeterde connectiviteit, slimme functies, en een hogere mate van integratie met mobiele apps en cloudservices.

Bosch Flow app

Wat kan ik met de eBike Flow app?

De eBike Flow app biedt een scala aan functies die je rijervaring verbeteren, waaronder:

Routeplanning en navigatie: Plan je routes en krijg turn-by-turn navigatie.

Ritregistratie: Houd je ritstatistieken bij, zoals afstand, snelheid en verbrande calorieën.

Diefstalbeveiliging: Activeer beveiligingsfuncties zoals GPS-tracking.

Firmware-updates: Houd je eBike up-to-date met de nieuwste software.

Personalisatie: Pas instellingen en rijmodi aan op basis van je voorkeuren.

 

Het Bosch Smart Systeem tilt de eBike-ervaring naar een hoger niveau door technologie en connectiviteit te integreren. Of je nu een dagelijkse forens bent, een sportieve rijder, of iemand die graag lange fietstochten maakt, het Bosch Smart Systeem biedt de tools en functies om je ritten aangenamer, veiliger en efficiënter te maken.

Mocht je nieuwsgierig zijn geworden en kennis willen maken met het Bosch Smart Systeem of meer informatie willen, dan staan Martin, Henk-Jan en Ivar voor je klaar.