Welke helm past jou het beste?

Een helm dragen op de racefiets of MTB is tegenwoordig gelukkig heel vanzelfsprekend. Uit ervaring kunnen we je vertellen dat een helm, goedkoop of duur, letsel aan je hoofd drastisch verminderd bij valpartijen. Om te voorkomen dat jij kopzorgen krijgt bij het uitzoeken van de juiste helm geven we je hier vast wat informatie over onze helmen.

MTB vs Race

“Heb ik voor de MTB en Racefiets een andere helm nodig?” Een vraag die wij vaak horen in onze winkel en die we heel makkelijk met “nee” kunnen beantwoorden. In principe kun je heel prima met een racefiets helm op je MTB stappen en anders om ook. Toch is het raadzaam daar goed over na te denken.

MTB helmen hebben vaak een klepje voor de helm zitten die je beschermt tegen taken en stof in het bos. MTB helmen bieden vaak ook meer bescherming op het achterhoofd. De kans dat je op de MTB achterovervalt is nou eenmaal groter dan op de racefiets waarmee je eerder een schuiver maakt.

MIPS

En MIPS? Wat is MIPS is de afkorting van 'Multi-directional Impact Protection System'. Een helm met MIPS biedt een betere bescherming bij klappen op het hoofd vanuit verschillende hoeken. Hierdoor wordt hersenschade door een valpartij nog beter voorkomen. 

Kosten

De prijs van een helm kan enorm verschillen. In ons assortiment vind je helmen tussen de 50 en 120 euro. Het prijsverschil zegt echter niks over de veiligheid maar heeft betrekking op de pasvorm, materiaal en het gewicht. Omdat wij jou graag op de fiets zien met een helm die jou echt past adviseren we je langs te komen voor het passen van een helm. Om diezelfde reden vind je ze ook niet in onze webshop.

Gebruik je kop, zet een helm op!

Welke helm je ook kiest of koopt; zet een helm op! Jijzelf kunt misschien heel erg goed fietsen maar ook buiten je eigen schuld om kun je betrokken raken bij een valpartij of ongeluk. Met een helm op je vermindert de kans op hersenletsel met maar liefst 35%.