Stevens Izoard Pro Disc

Fiets, het race- en MTB-magazine voor fietsers gaat in de meest recente editie op jacht naar de beste racers voor een “normale” prijs. Hun aandacht ging een keer niet uit naar blikvangers als de Ridley Noah SL of Cube Litening C:68X SLT, maar naar de minder opvallende modellen.

Geen Alfamannetjes

Fiets testte de Stevens Izoard Pro Disc, Merida Scultura Disc 6000, Prorace Chaos en Trek Émonda ALR 6 Disc. Alle drie de fietsen zitten in een prijsklasse tussen € 2499,- en € 2899,- en zeker geen alfamannetjes onder de fietsen.

Winnaar van de test is de Stevens Izoard Pro Disc. En aangezien wij die hebben staan richten we ons daar nu op. Fiets noemt de Stevens Izoard Pro Disc een chique en zeer smaakvolle allrounder met uitstekend rijgedrag. “Alles klopt aan deze Stevens. Allround geometrie, relatief laag gewicht, super schakelend Ultegra en voldoende ruimte om 28mm bandjes te monteren.”

Allrounder

Het frame van de Izoard Pro Disc weegt 1100 gram. Met de voorvork erbij kom je op een krappe 1600 gram en is daarmee zeker ook geschikt voor een tocht over zijn naamgever; de Izoard. Helemaal met de geleverde Shimano Ultegra groep en Fulcrum 600 DB wielset.

Fiets komt tot een eindcijfer van 8,1 en is in onze ogen de terechte winnaar. Wil je deze winnaar bewonderen? Wij hebben hem staan in de maten framemaat 60 en 56.

 

Bron: Fiets magazine